Potatisvåfflor

ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt rågmjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt rågmjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl

Varför inte en matig våffla när det börjar kurra i magen. Potatisvåfflan är som namnet avslöjar fylld med riven potatis i smeten. Kan kanske låta konstigt men prova den och du blir glatt överaskad!

 

Både i dessa våfflor och i pannkakssmet går det väldigt bra att byta ut vetemjölet mot matbrödsmjöl eller byta ut en del av vetemjölet mot lite fullkornsvetemjöl. Det blir gott och mättnadskänslan håller i sig längre. Notera gärna att potatisvåfflan är äggfri, vilket gör det utmärka att bjuda den äggintoleranta på och tycker du det är lite mycket smör i receptet går det alldeles utmärkt att minska det till valfri mängd.

Ingredienser till ca 2-3 personer

 

500 gram rå potatis

3 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl

0,5 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

100 gram smör eller 1 dl olja

 

 

Gör så här

 

Riv potatisen på den fina sidan på ett rivjärn. Om du dessutom hackar potatisen lite efter att du rivit den blir det lite lättare att grädda.

Blanda mjölken med vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Rör sedan ner potatisen med de blandade ingredienserna. Till sist smälter du smöret och rör ner det i blandningen.

 

Dags att grädda!

 

Vid servering kan du så klart servera med en god sylt och en klick grädde men varför inte satsa på lite stekt bacon tillsammans med rårörda lingon, eller kanske en god smaksatt Keso. Låt dig väl smaka!