Korv & Hamburgerbröd

ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt rågmjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt rågmjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl ekologiskt vetemjöl ekologiskt mjöl

Korv- & Hamburgerbröd

Hembakta korvbröd och hamburgerbröd är de bästa! Och så enkla att baka.

Detta recept har vi fått från Jeanette E.

 

En del vill ha korv- och hamburgerbröd på 100% vetemjöl och andra vill ha lite grövre. I detta recept skriver vi med Grahamsmjöl, men det går lika bra att dra ner mängden, använda bara vetemjöl eller ta Fullkornsvetemjöl istället för Grahamssmjöl. Eller byta ut allt Vetemjölet mot vårt Matbrödsmjöl.

 

 

Ingredienser till ca 20 korvbröd eller ca 13 hamburgerbröd

 

75 gram jäst eller surdeg

5 dl mjölk

50 g smör, rumsvarmt

2 msk honung

2 tsk havssalt

2,5 dl grahamsmjöl

ca 10 dl vetemjöl

 

 

Gör så här

 

Smula jästen i en bunke och värm hälften av mjölken till fingervarmt, 37 grader. Rör ihop mjölken med jästen tills jästen smält. Tillsätt sedan resten av mjölken, smöret, honung och salt och blanda.

 

Häll sedan i mjölet. Justera mjölmängden så det blir en bra deg som är mjuk men inte kladdar.

 

Lägg över en bakduk eller plastfolie och låt jäsa 30 minuter.

 

Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i tre delar, rullar en del i taget till en korv och dela sedan upp korven i olika stora delar. forma ett korvbröd eller hamburgerbröd av varje del. Lägg bröden på en smord plåt eller med bakplåtspapper och låt det jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

 

Grädda i ca 10 minuter.

Om du vill ha sesamfrön på bröden, pensla och strö fröna på bröden innan du sätter dem i ugnen.