Vetemjöl är fint siktat mjöl, dvs kli och groddar är vid malningen bortsiktat.
Proteinet bestämmer hur glutenstarkt ett mjöl är. I en deg med starkt mjöl kan man tillsätta mer vätska och få ett större bröd. Ett starkt mjöl passar bäst till matbröd. Ett svagare mjöl har inte lika starkt gluten och passar bra till tex kakor, pizza och degar med bakpulver. Även knäckebröd och tunnbröd bakas bäst av ett glutensvagt mjöl.
Vetemjöl finns i 2kg, 5kg samt 25kg.
Ekologiskt & KRAV-godkänt
Ett starkt mjöl med mycket bra bakegenskaper för stora och höga matbröd.
Allroundmjöl som är medelstarkt med bra bakegenskaper som passar till både matbröd, bullar, småkakor, paj, pizza mm.
Passar bra till lägre matbröd, bullar, kakor, paj, pizza mm. Du kan läsa mer om mjölet här på sidan om Fylgiavetemjöl, siktat.
Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Mer information hittar du i